Avgifter för lagringsmedia…?

Jag följer debatten om att avgiftsbelägga köpet av en mobil, en musikmaskin och till och med en extra hårddisk som jag använder för backup till PC:n, så att låtskrivare ska få in stålar för det de har komponerat? HALLÅ! Vad är det för insnöad logik?

Hur blir det då för en gammalmodig tönt som mig? Varför ska jag tvingas betala för något som jag inte gjort eller kommer att göra?

Jag har aldrig laddat ner en låt från nätet! De låtar som jag har i min telefon har jag rippat från mina CD som jag betalt för. Dessutom lyssnar jag ytterst sällan på musik via luren trots att jag kan.

Jag föredrar min “gamla” stereo som jag valde för länge sedan på grund av att den redan då hade utgångar för fyra högtalare. Dessa kopplar jag i form av ett kryss i rummet för att få till det fylliga ljud som jag gillar. Så varför ska jag betala en gång till, bara för att jag kan ladda ner eller kopiera min köpta musik till ett annat media. Dessutom gillar jag utsmyckningarna, låt-texterna och informationen i själva fodralet. Ja, jag vet att det går att få ner även de detaljerna via nätet!

Åter till syftet med mitt inlägg!

CopySwede vill ta betalt för lagringsmedia, bara för att man kan kopiera låtar! Det är där tankevurpan kommer!

I så fall borde rättssamhället fängsla alla som har knivar i kökslådan därhemma eftersom man kan sticka kniven i sin äkta hälft vid ett gräl. Det är ju samma logik eller hur?

Ska det vara tillåtet att kriminalisera någon eller avgiftsbelägga någon bara för att man kan?
Jag bara undrar…

En reaktion till “Avgifter för lagringsmedia…?”

  1. Logik, sans, balans, vett, förnuft är liksom inte upphovsrättslobbyns starka sida. Copyswedes krav liksom hur man argumenterar för att motivera och försvara det hela är ett tydligt exempel på det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s