Jag fick fel! Härligt!

FN tog sitt ansvar och stoppade Gaddafis kommande blodbad! Ibland känns det riktigt bra att ha fel, som i natt när säkerhetsrådet beslutade om att stoppa Gaddafi. Även de som officiellt är emot att FN blandar sig i länders inre angelägenheter tog ställning genom att lägga ner sina röster. Jag fick fel med anledning av mitt inlägg Den kollektiva skammen och det är jag idag glad för.

Även om det är i sista minuten och onödig blodspillan redan skett så finns det anledning att se positivt på beslutet. Nu får vi alla hoppas att beslutet medför att militären under Gaddafi inser att något är helt galet med deras ledare och vänder sig emot honom och hans son för att istället ansluta sig till demokratiska spelregler. Som det just nu ser ut så har diplomatin tagit en av sina största segrar och agerat på det sätt som världen förväntar sig att säkerhetsrådet ska agera.

Jag hoppas i fortsättningen på en demokratisk fortsättning och att Gaddafi så småningom kommer att ställas inför en internationell domstol för allt skit han har hittat på genom åren där Lockerbie är det allvarligaste angreppet på västvärlden i modern tid. Han är ett monster utan respekt för mänskligt lidande och död.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s