Hur avvecklar man en blogg?

Det finns säkert en massa konverteringslösningar men avveckling är avveckling! Egentligen handlar det om tre saker för min del.

1) Jag byter teknik för min blogg till WordPress

2) Jag vill spara alla inlägg på ett smart sätt.
En blogg är ju en krönika på det som har varit och det är synd att bara slänga materialet. Det finns ett och annat fint minne i min gamla blogg.

3) Dessutom handlar det om informationsavveckling.
Jag lämnar en egen server och ger mig upp i molnet. På så sätt slipper jag en massa teknisk administration typ felsökning samt patchning av sericepack, det tar en massa tid från det jag egentligen vill syssla med.

Följ min strategi och resultat via nya bloggen http://rigit.nu.

Rolf Granlund
@rigit

2 reaktioner till “Hur avvecklar man en blogg?”

  1. Om du kollar mitt ”Arkiv” i http://rigit.nu så ser du att jag har varit där sedan i Juni 2010, alltså i WordPress som ju är en Molntjänst som jag gillar skarpt. Dessutom till fromma för vännerna här på bloggen, dessutom en tjänst inom Oper Source om jag inte minns helt fel. Det var för övrigt Microsoft Live som beodrade mig att flytta min Live blogg till WordPress. Det har jag aldrig ångrat. Nu blir den dessutom hemsida.

    En kul detalj i sammanhanget är att jag avvecklar min webb som är en SharePoint 2007 WSS. Trots idogt frågande så har jag aldrig fått något riktigt svar om det är tillåtet att ha en WSS som Hemsida på internet. Rent tekniskt går det hur bra som helst. Man kopplar en subdomän till sin WSS samt har några delar öppna med ”Annonym Access”, vips så har man en hemsida baserat på SharePoint. Det går till och med att göra det för BPOS bara man vet hur man gör, men inte ens där har jag fått något svar. Så mitt beslut är även en vilja att göra rätt. Därför ska min SharePoint webb bort från nätet och även läggas ner helt och hållet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s