Tvillingkortet till mobilen!

Jag kom av en händelse på att jag har ett extra SIM-kort till mitt Telia-abonnemang. Frågan är vad jag har gjort av det? Jag har ett svagt minne av att det är instoppat i en av min gamla lurar som ligger i “Mobilkyrkogården” i form av ett par svarta lådor i förrådet.

Dessutom såg jag för länge sedan på en faktura att jag betalar för detta extra SIM-kort. Tanken med det kortet var att ha det i ett så kallat PC-card för det som då kallades mobilt bredband. Alltså före 3G! Så där har det rullat småsummor till Telia vill jag lova utan att jag använt det…
Inte nog med det… Jag har ju dessutom skaffat en 3G-dongel för att surfa på landet, trots att jag kan smygsurfa på grannens öppna WLAN.

Men nu ska det komma till användning! Jag kom bara på det! Anledningen var det stora tapetserarprojektet där hemma med delprojektet “Städa din hemarbetsplats, och gör det nu!” då jag hittade ett antal olika PC-cards. Tre fyra stycken för WLAN exempelvis. WLANet är ju dessutom numera inbyggt i Laptoppen…

Jag har ju en billig SE Elm som jag vant mig vid och som jag har tillbehör så det drösar om det. Bland annat ett headset som jag gillar. Ett sådant där med bygel över skallen och en pinne till mikrofon. Inte vill jag sluta använda Elmen som pratmaskin!

Men jag väntar ju med spänning på “superluren” Nokia Phone 7! Den som har allt och som är okrossbar. En sån ska jag ju bara ha, bara den kommer…

Lösningen!

Jag pratar i Elmen med mobilnumret som alla känner till och stoppar in tvillingkortet i Nokian när den kommer. Fördelarna är följande:

  • Jag har ständigt backup på mina telefoner!
  • Blir jag rånad av någon slyngel så ger jag honom Elmen. Att jag har två mobiler märker han nog inte… Dessutom kan jag ringa länsman omgående efter rånet!
  • Ingen ringer min Nokia och stör när jag gör allt annat som man gör på sin smartphone. Dom ringer ju fortsatt Elmen (fast det vet dom ju inte om).
  • Elmen har dessutom möjligheten till Videosamtal och då kan jag datorbehandla på Nokian när jag är ute på stan utan Laptoppen.
  • När jag är ledig och ska göra annat är “datumbehandla” så tar jag lille Elm med mig. Inte den troligtvis stora kommande Nokian. När man ska till badet i sommar till exempel.

Så nu gäller det att hitta SIM-tvillingkortet! Hmm, vart var det nu jag gjorde av det…?!?!

Rolf Granlund
@twitter 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s