Twitter…?!?! Jaha!

Jag haft en vilande Twitter-identitet rätt länge (@rigit) men inte riktigt kommit underfund med vad jag skulle ha den till. Så det har varit stiltje rätt länge. Idag kom jag på vad just jag ska ha den till. Dessutom var återkomsten nyttig i ett annat avseende. De jag följer, och inte har kollat på länge, kommer med rätt intressanta saker så sent som idag. Så nu är jag igång igen!

Laddade dessutom ner ett program i min billiga mobil som fungerar rätt bra, men den vägen kommer jag nog bara att kolla de jag följer. Anledningen är min nya strategi.

Jag skriver in en Tweet i samband med nya blogginlägg eller annat som rör mina böcker. Mina följare kan då snabbt se om jag skrivit något av intresse. Det gäller ju att sovra kraftigt i allt utbud nuförtiden.

För drygt ett och ett halvt år sedan sa en talare på SEF (Humandatas årliga konferens) följande vilket jag tycker är rätt bra. Jag hoppas att minns rätt.

  • Facebook använder man för att ha kontakter i privata sammanhang. Alltså de man känner.
  • Linkedin använder man för professionella (yrkesmässiga) kontakter. Alltså dem man känner yrkesmässigt.
  • Via Twitter har/får man kontakt med de man borde ha kontakt med. Han var alltså helsåld på Twitter vilket jag kan förstå. Alltså följer jag honom sedan länge. Jag kan se att han Twittrar ofta och det mesta är intressant.

Jag måste bara bestämma mig om jag ska blanda Engelska och Svenska eller helt skriva på Engelska. Vi får se hur det blir med den saken…

Hejsningar
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s