Honda Clarity, vätgasdriven bil

James May i TV-programmet Top Gear hade ett intressant inslag om hur elbilen måste fungera i samhället. Han underströk noga att elbilarna måste fungera i stort sett som idag, nämligen att man tankar bilen kör runt 50 mil för att sedan leta reda på närmaste vätgasmack, tanka och köra runt 50 mil till.

Alltså, precis som vi gör idag med bensin-, diesel- och viss mån gasdrivna bilar. Om inte kommer elbilsmarknaden att misslyckas!

Bilen han körde var en Honda Clarity så tekniken finns redan och testas i Kalifornien med tillhörande vätgasmackar. Så det är bara för Volvo, SAAB och kanske ABB att haka på eftersom tåget strax lämnar perrongen eller rent av redan rullar. Annars riskerar en av våra basindustrier att dö ut inom kort bara för att man inte lyfte blicken och insåg hur kunderna vill att bilen ska fungera i vardagen. Att krocka en elbil med batterier av märket Volvo på en bilmässa känns redan asgammalt. Vi köper dessutom inte bilar för att krocka med utan för att använda som privat transportmedel.

Honda Clarity

Honda Clarity är rätt snygg som familjebil, eller hur? Det saknas bara en infrastruktur av vätgasmackar samt full produktion av vätgas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s