Järntorgets så kallade slutreplik i SvD…

Martin Arkad har gett sig den på att vinna mot TV4 och familjen Philipson. I en nyligen infört artikel i SvD försöker han sig på en ”slutreplik” troligtvis med en förhoppning om att vinna debatten och sitt och Järntorgets anseende som seriöst företag. Men jag undrar jag…

Genom att publicera ”all” dokumentation på sin webb som med all säkerhet togs fram inför och under tingsrättsförhandlingarna av dyrt anlitade advokater och som troligtvis var den dokumentation som övertygade tingsrätten, så hävdar man nu att vinden har vänt. Det spelar ingen roll hur mycket man djupdyker i dokumentationen. Den var sedan tidigare smart tillrättalagd och upplagd av erfarna jurister betalda av Järntorget. Alltså är det inget nytt och det är troligtvis ställt utom all tvivel att den dokumentationen visar på att Järntorget har rätt. Den slutsatsen har redan tingsrätten dragit. Så dokumentationen är inget annat än en partsinlaga från den penningstarke parten i det här dramat.

Men är det inte som så, att faktum kvarstår? När Järntorget gör misstag så rättar man inte sina fel och misstag utan strider in i det sista för sin linje för att vinna även mot ekonomiskt svaga grupper som privatpersoner som är slutkunden till vad de tillverkat.

Järntorget stuntar i sina slutkunder och försöker envist bevisa sin oskuld på ett aggressivt sätt ända in i kaklet som det brukar heta trots hur vatten rinner på golven. Visst ska en VD vara stark och stå pall för massmediala drev, men jag anser även att en VD ska både vara stark och empatisk på samma gång och då gäller empatin inte enbart i ord utan även i handling. I synnerhet när det gäller kunder som du och jag som satsar vårt livskapital i vårt livs projekt, det egna drömhuset!

För Järntorget är 1,4 miljoner kaffepengar men för en vanlig familj är denna extra utgift en mardröm och en form av STRAFF!!! för att man mopsat upp sig mot ett kapitalstarkt svenskt företag med en självgod företagsledning. Man måste ju betala Järntorgets rättegångskostnader och därmed Järntorgets jurister som sammanställt vad de nu publicerat på sin webb, det har den svenska rättvisan bestämt i laga ordning. Fy Fan, säger jag!

Jag ifrågasätter om Järntorget har rätt att publicera dokumentationen? Just nu är läget som så att familjen Philipson troligtvis äger nämnda dokumentation i och med att man dömts att betala framtagande av denna och Järntorget har inte bett ägaren av dokumentationen om lov att publicera den vad jag vet! För det är väl ändå som så att man äger det man betalt eller dömts att betala? Dessutom är den juridiska processen inte slutförd så jag undrar om inte Järntorget har gjort ett nytt flagrant misstag i juridikens outgrundliga irrgångar. Vi lekmän ute i samhället antar alltid att vi äger det vi betalt eller gäller andra regler för kapitalstarka företag och jurister?

Jag skulle aldrig våga köpa mitt drömhus av ett företag med den aggressiva attityd som vi nu bevittnar. Speciellt med en företagsledning som struntar i hur det går för den enskilde kunden i sin iver att vinna till varje pris.

Jag menar fortfarande att Martin Arkad gör sitt företag en björntjänst i sitt agerande vilket Järntorgets styrelse borde ta sig en funderare på. Hur ser nuvarande och kommande kunder på husbyggaren Järntorget. Fortsatt bra orderingång? Hmm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s