SvD fick hela debatten!

Inledningen av TV-programmet ”Fuskbyggarna” blev ett himla stohej i Svenska Dagbladet mycket beroende på att byggföretagets VD, Martin Arkad valde att ”gråta ut” i just SvD. Kommentarerna till den första artikeln drog snart över siffran 300.

Eftersom SvD på det här sättet fick ensamrätten till debatten så blev övriga drakar snuvade på läckerbiten om man nu får kalla debatten för det. Artiklarna fortsätter att komma in där Martin Timell var först att kommentera där Lennart Ekdal idag kommer med sina kommentarer.

Själv blev jag djupt berörd av TV-programmet mycket beroende på att den drabbade familjen är gamla vänner till mig sedan många år. Jag har därför fått deras historia berättad bit för bit där exempelvis en lokal mäklare lär får det svårt med uppdrag framöver eftersom denne gick bakom ryggen på familjen och betalade ut en stor summa pengar till Järntorget utan att meddela familjen att han gjorde det. En summa pengar som denne förvaltade åt familjen som en form av påtryckning på Järntorget för att få bristerna åtgärdade. I programmet hör man bara hans röst i ett inspelat telefonsamtal men vi i Märsta vet vem han är!

Martin Arkad verkar dessutom ha dåliga rådgivare eller rent av inga alls. Att på det här sättet agera enligt ”anfall är bästa försvar” är rätt korkat! Han kommer aldrig att kunna bli av med ryktet om att ha misshandlat en familj i Märsta under 5 år. Alltså psykiskt! Dessutom i rollen som VD för ett stort svenskt byggföretag. Han är dessutom ansvarig för att skiten inte fått en vettig lösning och dessutom pågår än i form av en utdragen rättsprocess.

Jag tror inte att den VD:n blir långlivad som VD, i alla fall som VD för Järntorget. Ingen styrelse för ett i övrigt framgångsrikt företag har i längden råd med ett sådant omoget och klantigt agerande.

Dessutom! Eftersom vi befinner oss på en IT-blogg… En VD som fortfarande kör med en pytteliten papperskalender… (ursäkta lågvattenmärket! Se det som ett uttryck för hur jag känner för det hela).

Nu kanske du förstår mitt tidigare inlägg angående ordet Respekt?

2 reaktioner till “SvD fick hela debatten!”

  1. Kan bara hålla med Roffe! Detta är en tragisk berättelse.

    Som medborgare blir man lite rädd att rättssystemet låter Järntorget vinna rättegången. Man behöver väl inte vara expert för att se att det var tal om ett tydligt bakfall i badrummet. Att man sedan använder samma byggnadsingejör ifrån Sigtuna kommun som var kvalitetsgranskare som expertvittne är väl en ganska tydlig jävsituation. Antingen är denne svåger med VD på Järntorget eller så står han på Järntorgets lönelista.

    Att VD sedan beter sig som han gör är helt oacceptabelt. De fakta som fanns i form av fel går inte att ducka för. Att spring ifrån reportrar och sedan inte komma på avtalat möte är helt otroligt. Att skriva inlägg i SvD och gråta ut där gör honom bara patetisk. Att vara VD för ett byggbolag som omsätter nästan ½ miljard kronor och ha en VD som beter sig så är obegripligt. Hoppas ägare och styrelse agerar och tar in en person med ryggrad och moral.

    Sigtuna kommun och ordförande i Byggnadsnämnden gav inte heller ett intryck som gav någon bra känsla. Att brandskyddet är godkänt utan protokoll i detta område kanske innebär att flera områden har samma problem. Ingen rolig tanke.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s