Respekt!

Genom åren har jag dels hört och även läst här och där, då enskilda eller grupper ”Kräver respekt” från den ene eller andre med anledning av någonting.

Därför tar jag mig friheten att formulera en innebörd av ordet ”Respekt”. Är du av en annan åsikt så är du välkommen att ge din definition. Så här tycker jag att semantiken av ordet Respekt ska vara en gång för alla:

Respekt kan du aldrig kräva, respekt kan du enbart göra dig förtjänt av!

2 reaktioner till “Respekt!”

  1. Jag håller med.

    Det är inte alltid jag förtjänat respekt, inte alltid andra gjort det heller.

    Som ett lysande exempel på det sistnämda så kan vi ta dom musikindustribolag som förväntar sig människors respekt efter att ha stämt sönder singelmorsors liv på några tiotal miljoner för att dom delat några låtar.. Då signalerar man inte ”vi förtjänar respekt”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s