Svenskt rättsväsende? För vem?

Svenskt rättsväsende är enligt min mening konstruerat för de som har pengar! Tur då att massmedia i form av TV4 och programmet ”Fuskbyggarna” finns som tar parti för den enskilda människan mot den penningstarka byggfirman.

När tingsrätt och övriga rättsinstanser lyssnat färdigt på de som kan turerna i vårt svenska  rättssystem, så står vanliga männiksor alltid där som förlorare. Det spelar ingen roll att vi som enskilda amatörer i den svenska rättsprocessen visar filmer på felaktigt lutande golv i våtutrymmen. Genom smarta manövrar från vältaliga jurister så kan man vrida allt till sin egen fördel och dupera våra svenska domstolar.

Det är skamligt av byggföretaget Järntorget att över huvudtaget strida för att vinna en rättsprocess mot en familj som inte har råd att anlita motsvarande dyra jurister som kan argumentera för deras sak. Jag hoppas innerligt att David än en gång får Goliat på fall och får de stora företagen att inse att det är korkat att slå på dem som är mindre och i princip ställa enskilda medborgare på ruinens brant. Fallet familjen Philipsson i Märsta hade företaget Järntorget haft råd att bemöta på ett helt annat sätt och därmed förtjänat respekt istället för som nu förakt.

Nu strider VD:n för Järntorget för sin egen heder och kommer troligtvis att inte ge sig förrns familjen Philipsson blir utblottade. Han har nämligen råd att anlita dyra experter som kan vrida allt till sin egen fördel. Den lyxen har inte den enskilda medborgaren i rättssamhället Sverige. VD:n för byggföretaget Järntorget har påbörjat företagets väg mot en välförtjänt konkurs. Men än finns det tid att göra avbön och be om ursäkt och efterskänka familjen Philipssons utgifter för en fult genomförd rättsprocess. Även det har företaget Järntorget råd med och kan på så vis bevisa att man är ett seriöst företag och inte en fuskbyggare som man nu uppenbarligen verkar vara.

Detta med anledning av Martin Arkads försvar i SvD via länken:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tv4-satter-sig-over-lagen_5861157.svd

En reaktion till “Svenskt rättsväsende? För vem?”

  1. Jag håller med dig Roffe, till 100 %.

    Ett annat område där det här med pengar i massor kontra inga pengar ofelbart kommer att slå igeno när det gäller att rejält kantra idén om ett rättssamhälle, en rättvisa o.s.v som verkligen gäller med lika förutsättningar för alla kommer förståss att vara dom kommande ipred-relaterade processerna.

    Idén om ett rättsamhälle och lagar lika för alla är ingenting annat än en chimär, en myt som aldrig funnits, Pengar och kapital har alltid haft fördelar som motståndarsidan saknar i juridiska processerr. Ibland har det t.o.m varit så att enda anledningen till att det överhuvudtaget blir en juridisk process är för att pengar och kapital i massor ensidigt tillåtits bestämma att den lag som drivit fram processen som sådan ens existerar, ipred, acta + en del annat trams är alldeles utmärkta exempel på detta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s