Google eller Bing?

I och med att jag nyligen skapade min bok-blogg http://rigit.nu så har jag medvetet valt att inte ställa in bloggen så att kravlarna ska hitta bloggen med min aktiva hjälp. Anledningen är och var att testa hur bra eller dåligt Google och Bing klarar sig i den interna konkurrensen som råder mellan dessa sökmotorer.

Segrare: Google

Google har hittat min bok-blogg men inte Bing trots att jag har en hel del information om både Excel 2010 och Project 2010. Bing har ingenting för närvarande till skillnad mot Google som hittar mig rätt omgående. Det som dessutom är kul är att jag hamnar relativt högt upp i sökresultaten. Skärpning Microsoft!

Dessutom är bok-bloggen ett resultat av att en anmodad konvertering från Windows Live till WordPress där jag förväntade mig ett bättre resultat av Bing, men icke sa Nicke!

2 reaktioner till “Google eller Bing?”

  1. Överraskande för min del. Med tanke på alla pengar som har pumpats in i Bingprojektet hade jag nog räknat med bättre resultat när det gäller att hitta de egna kassakorna och indexera de sidorna. Hmmm. Vem ska rucka på Google nu?

    Gilla

  2. För min del infinner sig en form av besvikelse. Jag hade hoppats på att Bing skulle vinna speciellt med tanke på konverteringen från Windows Live till WordPress.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s