Microsoft abdikerar funktionalitet men förbättrar samtidigt Windows Live 2011

Jag laddade just ner Windows Live paketet som har fått versionsåret 2011 och kan konstatera att Microsoft fallit till föga när det gäller Live Messenger. Facebook är numera den centrala delen i Messenger medan den “gamla” chatten som brukar kallas MSN, men som egentligen heter Live Messenger, ligger anonymt uppe till höger.

imageLive Writer har fått menyfliksområdet i likhet med Office 2010 vilket är bra och fungerar bra med mina bloggar i WordPress.

Paketet, som dessutom är gratis, innehåller programmen Windows Live Messenger, Mail (klienten), Writer (bloggverktyg), Movie Maker samt Photo Gallery.

Mina ungdomar säger att de sällan är inne på “MSN” numera, utan det är Facebook som gäller, vilket även jag har konstaterat för egen del. Ett annat område som börjar förändras är att även mejl stryker på foten. Även här är det Facebook som tar andelar i användandet. Istället för att skicka mejl så är det oftare “Meddelande” i Facebook som används som är en kombination av mejl och chatt som fungerar utmärkt som ett “nytt” sätt att kommunicera.

Hotmail har förbättrats och ska numera vara säkrare än tidigare. en detalj som verkar bra är att jag fick ange att just min dator är säker när det gäller mitt Hotmail-konto om det skulle visa sig att min Hotmail kapats. då kan jag från min registrerade PC tydligen ta tillbaka mitt konto från tjuven.

Vill även du uppdatera eller börja använda nyheterna så finns nedladdningen här: http://explore.live.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s