Första intrycket av Windows Live Mail (Klienten) och Windows Live Writer

Programmen i Windows Live är nu med i familjen Office på något sätt. Jag har till och med en aning svårt att direkt se om jag är i min Outlook 2010 session eller i Hotmail i klientversionen av Windows Live Mail 2011. Jag har tidigare nämnt Windows Live Writer 2011 som ett mycket bra bloggverktyg och även där ser man likheterna med Office 2010. Det har med andra ord blivit ordning på torpet.

Dessutom kan du sedan en tid tillbaka skapa en svensk Hotmail-adress som sluta på Hotmail.se.

Vad jag däremot inte gillar eller förstår med Windows Live Writer är att programmet norpat “Alt Gr” plus tangenterna 2 till och med 5 på tangentbordet. Det går alltså inte att skriva “Snabel A”, “Pund”, “Dollar” eller “Euro” med de vanliga tangenttryckningarna. Någon måste ha tänkt helt fel eftersom dessa tangenttryckningar resulterar i olika storlekar av styckets text. Hur korkat som helst och måste var fel. Jag upptäcker problemet medan jag skriver det här inlägget i samband med att jag skulle skriva en fiktiv Hotmail-adress. Så slutsatsen är att man via Windows Live Writer inte kan blogga om valutor. I alla fall tills vidare.

Jag testar att ge inlägget typsnittet Garamond storlek 12 samt rak höger och vänstermarginal så får vi se hur det blir i publicerat skick.

2 reaktioner till “Första intrycket av Windows Live Mail (Klienten) och Windows Live Writer”

  1. I stort gillar jag ”Windows Live” Microsoft Office gratis funkar bra. Men det är som du skriver .Det behövs lite finputsning. Men då vill de till att alla anmäler in felen. Ja! Det du skrev blev med godkänt läsbart. Lite övertydligt, personlig åsikt. //Kylling

    Gilla

  2. Jag uppdaterade min windows live mail i dag och fick då 2011 versionen. Men…. Alla mina kontakter försvann. Gjorde jag något fel? Hjälp….. Det var många kontakter och grupper.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s