Hur skriver man en recension?

Jag har faktiskt ingen aning, ärligt! Däremot tror jag att det är viktigt att skriva den rätt omgående efter att man testat en produkt eller läst en bok. Man glömmer så lätt och intrycket man fått tycker jag är viktigast att få fram. Fördelen med bloggformatet är att du senare kan fylla på med mer intryck om du så vill och anser dig behöva.

Att jag börjat skriva bokrecensioner beror helt enkelt på en kombination av två djupa intressen. Jag läser mycket böcker och lyssnar dessutom på en hel del ljudböcker. Det andra intresset är ren och klar skrivklåda 🙂

Något som jag är noga med, är att inte läsa vad andra recensenter skrivit eller annan information om boken ifråga. Jag vill vara så opåverkbar som överhuvudtaget är möjligt för att på så sätt ge min uppfattning ograverad. Jag undrar om andra recensenter har samma frihet? Nyligen fick jag in en artikel i TechWorld vilket var lärorikt eftersom jag måste passera en erfaren redaktör. Lärorikt men jobbigt. Jag föredrar blogginlägg eftersom de skrivs av skribenten utan professionell påverkan från en redaktör som pekar på ett och annat ramverk.

Kanske jag med det här inlägget kan inspirera er andra att skriva egna recensioner? Kanske då inte just böcker men gärna olika IT-verktyg typ ordbehandlare, operativsystem, mobiltelefoner o.s.v. Kanske kan vi på bloggen konkurrera med tidningarnas tester rent utav. Prova! Jag klickar gärna på ett och annat inlägg i form av en recension/test.

Ett råd bara i all välmening. Håll inlägget rätt kort och länka till din ”andra blogg” där du kan vara mer utförlig. Skapa intresset hos mig i inlägget så att jag vill veta mer! Jag försöker själv följa den principen och hoppas att du uppskattar den omtanken om din tid på blogg.idg.se.

Å du! Studsa din text via en ordbehandlare som har stavningskontroll påslagen så att jag slipper se stavfel, jag är lite känslig för sådana nämligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s