2 reaktioner till “Skrämselhicka eller en realitet inom kort?”

 1. Mycket läsvärd artikel!

  Stuxnet är nog den första elaka koden som kan infektera t.ex en PLC (se http://en.wikipedia.org/wiki/Programmable_logic_controller). PLCs används överallt i en industrianläggning…

  ”Botnätverket använder hundratusentals datorer som slavar”, skriver Andreas Kviby. En mer realistiskt siffra är att det finns miljontals slavar (även kallade zombies) i botnätverken.

  The Pirate Bay är ett välkänt ställe som sprider sådan elak programvara. Då till datoranvändare som laddar ner tjuvkopierade program. Jubelidioter som inte har en aning om vad som följer med dolt i ”gratisprogrammet”.

  Gilla

 2. Visst är det en realitet redan idag, inte inom kort. Det pågår ständigt attacker som tar kapade maskiner som språngbräda. Med Stuxnet har insatserna helt plötsligt blivit än högre. Jag brukar sällan höra till skaran som slänger sig med varningar. Mig veterligen har jag larmat i fallet med SQL Slammer och MS Blaster. Dessutom har jag lyft frågan om den trådlösa osäkerhet som många omger sig med. Med Stuxnet är vi inne på farliga marker och det finns all anledning till strategiskt arbete, baserat på en djup oro.

  Bra blogginlägg av Andreas!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s