Nu börjar de sansade inläggen komma

Läs Alice Teodorescus inlägg på Aftonbladet debatt som äntligen är ett av de sansade debattinläggen som jag hoppas kommer mer och mer.

Jag kritiserade tidigare de etablerade politikerna för feghet att inte ta debatten med SD under valrörelsen, vilket jag för övrigt står för än idag. Etablerade politiker och massmedia har enligt min mening följt dumhetens väg i att hantera det nya politiska läget inför valet. Det är enbart med en ärlig och öppen debatt med medmänsklig argumentation som vi kan göra något åt vad som nu har hänt. Det duger inte att envist hålla huvudet djupt nere i sanden som att problem inte existerar.

4 reaktioner till “Nu börjar de sansade inläggen komma”

 1. David,

  jag lutar nog åt Roffe’s håll här. Att inte våga ta debatten har varit kontraproduktivt och spelat SD i händerna. Att det blåser rasistiska/nationalistiska/allmänna-vi-mot-dom vindar över hela Europa i kölvattnet av finanskrisen är en annan faktor som svårt kan stoppas men fegheten att ta debatten har definitivt spelat SD i händerna.

  Se gärna mitt inlägg ”Är utveckling en myt?” från Juni där jag försökte beskriva det vi nu ser.

  http://blogg.idg.se/identitetsproblem/2010/06/08/ar-utveckling-ar-en-myt/

  Gilla

 2. Jag tror att det där är en myt som framför allt SD hävdar. Mona Sahlin tog ju debatten. Ska verkligen ett parti som innan valet inte var med i riksdagen få mer utrymme än andra?

  Gilla

 3. ”I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it”
  Voltaire

  Verkar ha glömts bort, eller fått tillägget så länge din åsikt är politiskt korrekt. Men det är inte första gången i Sverige, även om metoderna varit annorlunda. Tänker t.ex. på den (S) leda registreringen av kommunister m.h.a IB.

  Har vi åsiktsfrihet och demokrati i Sverige så länge din åsikt inte ligger för långt ifrån den trygga svenska mittfåran?

  Stödjer varken kommunister, som genom att tappa ett k blivit rumsrena och accepterade. eller SD, men tycker det är hyckleri och odemokratiskt att förfölja, hota eller tysta dem.

  Skulle tro att till nästa val är SD borta eller så har de precis som VP(K) tvätten bort ytterligheterna och närmat sig ” trygga svenska mittfåran”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s