Korrekturläsning med Adobe Reader

Använd F8 och F9 för att se mer av dina dokument på en mindre skärm.

Som författare är korrekturläsningen av mina böcker en viktig del av processen som leder till ett manus som ska gå i tryck. Här är Adobe Reader 9 ett viktigt hjälpmedel. Tidigare har jag argumenterat för mitt val av en 14-tummare som Laptop eftersom jag tycker att den storleken är en bra kompromiss för mig som skribent. Mina manus är från start i formatet A5 eftersom mina böcker även får detta format. Då gäller det att jag kan korrekturläsa direkt på min skärm i form av en uppslagen bok för att se sidbrytningar, storlek på bilder som dessutom bör få läsbara texter samt att höger och vänstersidor hamnar rätt.

För att få så läsbar storlek i Adobe Reader som möjligt enligt dessa förutsättningar, så gäller det att så långt som möjligt utnyttja skärmen optimalt. Det är nämligen inte alltid som jag har slavskärmen tillgänglig som fixar problemet åt mig.

F8 och F9 på tangentbordet ökar utrymmet för boken/dokumentet i och med att Adobe Reader stänger de överliggande hjälpmedlen åt mig och drar ut utrymmet för dokumentet på skärmen. Prova så får du se! På en 14-tums skärm blir det en avgörande skillnad i läsbarhet av texter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s