Kvalitetsarbete är oerhört lönsamt!

Igår tog jag tag i den kalkyl i Excel som jag länge tänkt skapa där jag motiverar varför jag skriver mina böcker. Lönsamhetskalkylen som visar på att kvalitetsutveckling lönar sig. Avsikten med böckerna var redan från starten i januari 2008 att beskriva vad den enskilda individen kan göra för att spara tid i minuter varje dag. Tid som kan överföras från ineffektivt arbete till det som man är anställd för att leverera. Tid är som bekant pengar. Frågan är hur mycket det handlar om?

Jag blev minst sagt förbluffad över resultatet. Kalkylen utgår från att en anställd har ett uträknat timpris jämförbart med en anlitad extern konsults timpriser, ett ämne som jag just nu håller på att utreda och diskutera med några erfarna goda vänner och som blir ytterligare en bok så småningom.

Genom att lista exempel på vad individen kan tjäna in i besparad tid per dag samt räkna ut vad det ger per dag, vecka, månad samt år så får jag en peng att väga mot kostnaden för att köpa samt avsätta arbetstid (!!) för att läsa samt prova mina idéer från böckerna. Det vill säga, kostar det så smakar det!

Besparingarna ger så stora effekter i reda besparingar att jag måste gå en runda med vännerna för att se om mina beräkningar är helt uppåt väggarna. Det måste var något fel i beräkningarna eftersom det inte pratas om kvalitetsutveckling år 2010. I alla fall inte i någon högre grad.

Sedan 90-talet har jag kunskaper om att kvalitetsutveckling är lönsamt, men att det skulle vara så in i h-e lönsamt hade jag inga illusioner om. Utväxlingen är enorm eftersom jag som en parameter även har med antalet anställda. Jag kan exempelvis omedelbart dra av 50 % av lönsamhetstotalen som en form av osäkerhetsfaktor och ändå hamna ordentligt på plus för det första året.

Alla mina böcker handlar om att effektivare hantera Microsofts produkter!

Jag återkommer senare om vad jag kommit fram till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s