Egen hemsida… gratis!

Windows Live ID medför en massa resursers för egen del som en egen hemsida (Space), eget arkiv (SkyDrive), egen blogg, eget fotoalbum med mera och det blir riktigt snyggt! Om du väljer att skapa ett Live ID baserat på Hotmail så har du dessutom mejl, kalender och kontakter utan kostnad. Dessutom får du Messenger, ett av de vanligaste chatt-verktygen som varit med länge.

image Om dina kontakter har webbkamera liksom du själv så kan du snacka gratis och samtidigt se den eller de du pratar med. Den möjligheten fanns långt innan Skype kom på nätet.

Du kan även skapa ett Windows Live ID baserat på din vanliga mejladress vilket betyder att utöver Hotmail så kan du ha flera uppsättningar av möjligheter enligt ovan. Varje Live ID  medför ytterligare paket av funktioner. Själv har jag just nu två, en privat via mitt Hotmail-ID och en uppsättning via min vanliga mejladress.

Själv använder jag SkyDrive för att utbyta manus med mitt bokförlag eftersom det handlar om stora filer som ofta inte går att mejla. Dessutom styr jag själv vilka som ska kunna se olika delar av min SkyDrive. Jag bara registrerar någons mejladress för en mapp i min SkyDrive och om denna mejladress är registrerad som ett Live ID så kommer vederbörande åt de mappar som jag delat ut.

image När nu Office finns som webbdelar (Microsoft Office Web Apps) så kan du editera dina Office-filer direkt i Browsern. Min avsikt med min SkyDrive är att publicera exempelvis PowerPoint-presentationer och andra informationsfiler. Ett tydligt exempel på min “Offentliga” del av SkyDrive är att jag kan leva efter Originalprincipen vilket betyder att jag inte längre behöver skicka filer som bilagor i mejl.

Windows Live börjar bli så pass bra att jag ibland funderar på att helt gå över till mitt Space istället för min hemsida. Vi får se hur det blir… Gör ett besök på http://rigit.spaces.live.com. Det finns inte speciellt mycket just nu men det kommer mer…

Windows Live är riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s