Windows Phone 7, den som väntar på nåt gott…

Redan Mobile 6.1 är ett bra alternativ som företagstelefon. I alla fall som du frågar mig. Så jag lever med min “gamla” HP iPAQ Voice Messenger i väntan på luren med stort L. den med Windows Phone 7.

Det heter ju i folkmun – Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Det gäller för min del just nu eftersom jag lever i Microsofts flora av verktyg dagligen. Min nuvarande telefon har Multitasking, synkar hela min Outlook-miljö och går till och med att prata i så varför hasta och skaffa fel telefon, exempelvis iPhone som inte har multitasking eller kan synka “Uppgifter” i Exchange/Outlook vilken är min viktigaste hjälpreda att hålla ordning på min verksamhet.

Att inte kunna synka “Uppgifter” delar för övrigt iPhone med de flesta telefoner som påstår att de går att synka med Active Sync och som inte är Windows-telefoner. Så beskedet från Microsoft under TechEd 2010 stämmer bra för min del avseende vad jag vill ha ut av min smartphone i form av funktionalitet och användbarhet!

Om jag finge önska mig, så skulle det vara SE Xperia Mini Pro med Windows Phone 7 istället för det suspekta OS som den har idag.

2 reaktioner till “Windows Phone 7, den som väntar på nåt gott…”

 1. Vad är din definition av en ”företagstelefon”? Jag har ett svenskt AB och företaget har betalat telefonen. En sliten Nokia som i stort sett bara går att ringa och skicka/ta emot sms med. Fungerar utomordentligt som väckarklocka också. Kostade 80 euro och då fick jag lika mycket att ringa för så den var ”gratis” kan man säga 🙂

  Jag har nog inte fattat hur en dyrare telefon skulle göra att jag sparar tid alternativt tjänar mer pengar. Att man kan ha ”roligare” med en dyr telefon förstår jag men då är vi inne på ”konsumenttelefoner”.

  Däremot tror jag att många häftiga tjänster kan växa upp runt GPS och Geolocation. Var hittar jag närmsta Argentinska restaurang? Eller var låg nu det där företaget jag skulle besöka och hur ser omgivningen ut?

  Det enda som behövs i min telefon är egentligen en browser. Jag kör rubbet över nätet.

  Bara några funderingar 🙂

  Gilla

 2. En företagstelefon är för mig en ständigt synkroniserad filial till mitt PIM. I mitt fall Outlook/Exchange. De delar du nämner är för mig fritidsfunktioner som visserligen är bra-ha-funktioner men som inte tillför något i mitt jobbande.

  PIM = Personal Information Manager eller som jag fritt översatt till de båda varianterna Personligt Invecklat Material eller Personligt Intressant Material som jag utvecklat och beskriver i min nya bok ”Använd Outlook på mitt sätt”.

  Det som är intressant med Windows Mobile 7 är kopplingen till Sharepoint som utökar PIM i min jobbsituation. Jag ser det hela som att Microsoft på ett intelligent sätt knytar samman sina produkter till en helhet som fungerar. Jag har naturligtvis höga förväntningar på kommande Browser men tills vidare funkar ”m” sidorna rätt bra, exempelvis http://mobil.idg.se

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s