Dags att tala om för Google var skåpet ska stå!

Det ska svida och det ordentligt! Att bara be om ursäkt med löften om att man ska radera den information man samlat in är bara nys. Misstag… trams! Att urskulda sig och svamla om misstag tror jag inte ett skvatt på! Att säga att man raderat och sedan inom stängda dörrar hånle åt de Europeiska ländernas myndigheter är vad jag tror på.

Dags att bötfälla Google och det ordentligt! Är det inte frågan om lagtexter som har med “Förberedelser för brott” alternativ “Olovlig informationsverksamhet” alltså spionage så vet inte jag vad dessa lagar ska vara bra för. Jag har tidigare uttalat mig om reklamens överdrifter och att kartlägga vanligt folks okunskap med ett troligt syfte att sprida dyngan direkt in via oskyddade WLAN är att inte gå över gränsen, det är att köra en stridsvagn rätt igenom gränsen. En form av krigsförklaring.

Att prata om misstag i det här sammanhanget när man står med fingrarna i syltburken alternativt står där med byxorna neddragna är ynkligt. Dags för rättssamhället att slå tillbaka med åtal, rättegång och böter.

Kan man bötfälla Microsoft kraftigt för att man levererar en egen browser tillsammans med sitt operativsystem samtidigt som det mig veterligen aldrig varit något problem att installera en alternativ browser i Windows, så framstår Microsofts brott som en droppe i havet jämförbart med vad Google nu har gjort.

Med anledning av Google Street Views Integritetsbrott

2 reaktioner till “Dags att tala om för Google var skåpet ska stå!”

  1. Jag håller med om Google, dom är lite scary faktiskt. man vet inte var man har dom. Ibland gör dom verkligt ba saker som t.e.x när det gäller deras ställningstagande gentemot den kinesiska diktaturen och censuren men å gör dom andra gånger verkligt scary grejer av rakt motsatt sort…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s