Vem får min röst i valet?

Vid de senaste två valen har jag testat min åsikter mot olika former av tester där kärnfrågorna viktats per parti. Båda gångerna har samtliga partier fått samma poäng med ett enda undantag. En poäng mindre än övriga. Jag vill understryka att testerna enbart haft nuvarande riksdagspartier bland alternativen.

Det blir nog likadant i år. MP har ett plus för närvarande angående möjligheterna för “vanligt folk” (de som är anställda idag) att kunna ansöka om ett friår att satsa på en egen affärsidé i ett försök att spänna sin båge utan att riskera personlig konkurs. Den frågan bör det vara stor uppslutning kring varför mina tester troligtvis återgår till jämnt utfall även i år.

Jag kom att tänka i de här banorna med anledning av att min dotter, som går första året på gymnasiet där hemuppgiften handlade om att hon och de övriga i klassen skulle skriva om idéer hur Sveriges BMP skulle ökas. Herre jisses Amanda, det problemet har till och Anders Borg problem med!

Jag gav henne rådet att surfa in på en del partiers valmanifest samt Tillväxtverkets hemsida för att möjligen söka svar.

Hon ringde föresten vid rätt tidpunkt. Jag satt och fikade i trädgården hos några goda vänner och bjöd in dem i diskussionen genom att ställa om min mobil i konferensläget så att hon kunde höra tre vuxna grunna på problemet. Det ska bli intressant att få höra vilket betyg hon får på den uppgiften!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s