Upplägg av blogg-identitet

Frihet under ansvar är det fortfarande individer som inte begriper ett jota av. Kanske avsiktligt som spammaren vi drabbats av och som har sin egen agenda. Företeelsen är inte ny, utan kommer upp till ytan då och då där generositet belönas med missbruk.

Under mina år som “datasäkerhetschef” på SAS så hände det sig att enskilda utnyttjade vår medvetna strategi att kunna skapa sina egna mejlboxar. Det blev mitt ansvar att jaga missbrukare som skapat identiteter typ “Fantomen”, “Tarzan”, “Kalle Anka” med flera samt var värre var, lediga mejladresser som simulerade höga befattningshavare.

Att vi blev uppmärksamma på problemet var larmen om sexuella trakasserier som förekom under dessa anonyma mejladresser.

Det största problemet var att ofoget stal tid från andra viktiga göromål och att oskyldiga drabbades på ett grymt sätt.

Åtgärden blev att stoppa möjligheten att själv skapa en identitet, vilket stoppade problemet den gången.

Nu ska inte IDG beskyllas för att ha gjort fel, tvärt om! Inom SAS hade vi strategin med att kunna skapa sina identiteter själv som ett led i att få fart på användandet av mejlsystemet. Åtgärden var framgångsrik eftersom de flesta gjorde rätt under eget ansvar. Dessutom kunde vi efter ett intensivt letande i nätverket hitta de som misskött sig.

Den omedelbara åtgärden är därför att tills vidare stoppa eget upplägg av egna blogg-identiteter och genomföra upplägg i form av ett beställningsförfarande som tyvärr stoppar upp vitaliteten med nya intressanta skribenter, men som är nödvändigt i nuläget. Som jag ser det är det den enda åtgärden som kan stoppa vad som sker just nu.

Jag hoppas innerligt att Simon & Co hittar spammaren och nitar denne med besked. Skalpering är mitt förslag i all välmening 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s