blogg.idg.se supporten har somnat in…

Ni gjorde ett bra jobb när ni bytte till WordPress och svarade snabbt på önskemål om förbättringar men vad gör ni idag? Sover ni?

1. Simon svarar inte på mejl! (Om att kunna publicera PowerPoint-presentationer)

2. Mest aktiva bloggarna funkar inte eftersom ni fortfarande loggar sedan gamla bloggens begynnelse. Aljapaco har ju dessutom låtit sin IDG-blogg somna in. Ni lovade se över rutinen!

3. Gammal lista av våra inlägg på IDG:s hemsida. Ni lovade ständiga uppdateringar men genomförde bara en! Bloggen är därför bara ett media för oss bloggare och inte IDG:s läsare.

image  image

5 reaktioner till “blogg.idg.se supporten har somnat in…”

 1. Hej Rolf!

  Jag får börja med att be om ursäkt för att jag inte svarat på ditt mail – har helt enkelt inte hunnit researcha det tillräckligt för att ge ett uttömmande svar. Men om du vill ha ett preliminärt: nej, det går inte i dagsläget eftersom vi inte aktivt godkänt Slideshare. Du kan enkelt gå runt detta genom att länka till sidan där din presentation ligger.

  Tro det eller ej, men blogg.idg.se är inte min eller Olas enda arbetsuppgift. Just nu sitter vi med ett antal projekt som just nu är högre prioriterade av IDG. Vi har lyssnat på era önskemål och genomfört ett antal förbättringar – nu senast personlig statistik för bloggarna vilket varit efterfrågat av många. Vi kan dock inte sitta och uppfylla allas personliga önskningar bara för att det råkar finnas plugins för dem någonstans på nätet. Till slut skulle vi sitta med en bloggplattform med hundratals installerade plug-ins som är omöjlig att underhålla. Vi måste helt enkelt prioritera hårt mellan önskemålen.

  Listningen på förstasidan är vi plågsamt medvetna om står still. Det är någon form av cache-problem i WPMU som vi inte lyckats spåra upp och som vi till slut var tvungna att lägga åt sidan till förmån för högre prioriterade projekt.
  Likadant mest aktiva bloggar-listningen, även om vi i ärlighetens namn inte lagt ner så mycket tid på.

  Jag kan i dagsläget inte lova när vi kan fixa dessa två saker men förhoppningsvis kan vi börja jobba på det igen i början av maj.

  Gilla

 2. Tack för ditt uttömmande svar. Lite kul att få agera ”gnällig kund” efter så många år som leverantör!

  Se på ”gnället” som en positiv vink. Jag bloggar mer hos er än på min egen blogg numera eftersom möjligheterna att nå många är så pass mycket bättre.

  Appropå publicering av PowerPoint-material så har jag kollat runt eftersom Slidshare har sina brister, så den kan du glömma för min del. Jag har två andra alternativ (ska testa båda vad det lider) som jag kommer att använda så snart jag har en presentation som jag vill publicera. Båda alternativen kräver ingen blugg-in så jag räknar med att det ska gå bra med standard-inlägg.
  Lösningar som medför att animeringarna och även ”snack” kommer med vilket Slideshare inte klarar.

  Gilla

 3. Roffe, Simon,

  Punkt två och tre sticker i ögonen på alla oss bloggare tror jag.

  Sedan tycker jag att designen på den gamla första sida av blogg.idg.se var lite bättre då de fyra bloggarna högst upp på sidan var dynamiskt visade beroende på inläggsfrekvens.

  Varje inlägg hade också en längre ingress vilket gjorde att man lockades lättare att läsa olika inlägg.

  Sist men inte minst. FIXA SPAM PROBLEMET!!!

  Gilla

 4. Jag vet av egen erfarenhet att man får lägga allt annat åt sidan när den här typen av problem dyker upp!

  ”Det löser sig sa kärringen som sket i vasken”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s