Microsoft Office 2010 Beta

Så har jag då Office 2010 Beta igång. Syftet är att testa att min bok om Outlook även fungerar för Outlook 2010. Även min andra bok om PowerPoint är klar och beskriver hur du kan jobba med PowerPoint 2007. Även den boken ska hårdtestas mot PowerPoint 2010.

Jag är redan efter några timmar förtjust! Bara de nya övergångarna mellan slides i PowerPoint 2010 är sevärt. Jag kunde inte låta bli att testa samtliga. Det slutade med att jag har några klara favoriter som jag kommer att plåga mina åhörare med framöver. En av övergångarna ser ut som den värsta snöstormen, Coolt!

Ett problem som jag råkade ut för var att Outlook 2010 inte fungerade fullt dan efter installationen. Några funktioner gav felmeddelandet “Not Implemented”. Efter lite funderande och runtklickande i Outlook så insåg jag tavlan. Jag hade glömt att aktivera installationen. Min metod blev full avinstallation samt ny installation samma dag. Därefter in med MAK Key samt efterföljande aktivering. Så nu rullar Office 2010 på min Laptop.

Det bästa är att jag kunde välja att köra Office 2007 och 2010 parallellt. Enbart Outlook och Groove-ersättaren Microsoft SharePoint Workspace 2010 Beta är tvungna att ersätta Outlook 2007 och Groove 2007.

En snabb test av SharePoint Workspace 2010 visar att denna är bakåtkompatibel med Groove 2007, vilket betyder att man som användare kan köra gamla Groove-platser eller nya SharePoint Workspace. Som van “Groovare” så känner man igen sig! Mycket bra!

En reaktion till “Microsoft Office 2010 Beta”

  1. Jag har kört Outlook 2010 några dagar nu pch conversation vyn är riktigt bra, men idag försvann några mail. Inte ett spår efter dem. Så nu vågar jag inte fortsätta och har avinstallerat allt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s