Microsofts röda tråd

Mer av en slump besökte jag igår Bing Maps och idag grävde jag mig ner i all information om SharePoint 2010. Det var innan jag snubblade förbi IDG.se och insåg att jag missat lanseringen av Windows Phone 7. På grund av de här besöken strax innan så blev Microsoft röda tråd tydlig. Microsoft  knyter ihop alla produkter på ett medvetet sätt som är mer omfattande än vad jag upplevt tidigare.

SharePoint 2010, Office 2010, Windows Server 2010, Windows Live, Bing, Bing Maps och nu Windows Phone 7. Joe Belfiori knöt samman sin privata kalender i Windows Live med Exchange och visade tider i den kommande mobilen i rött respektive blått. Hur många gånger har jag inte svurit över krånglet att inte kunnat ha privata tider och jobbtider separerade i min mobil. Ett tag hade jag till och med två Windows Mobile telefoner. Ok, man kan markera privata tider som just “Privata” i Exchange (jobbet) men ändå!

När Joe sedan letade Sushi i Barcelona och dök in i kartor och 3D-grafik så  kände jag igen allt från mina “inzoomningar” i Bing Maps. Visserligen kollade jag på vulkaner runt Seattle men ändå. Skillnaden var att jag rullade med mushjulet och han drog två fingrar på sin mobilskärm. Han körde Bing Maps i sin mobil precis som jag gjorde igår fast på min PC.

Jag har bloggat en del om WLW – Windows Live Writer och ser mest i förbifarten när jag läser ett dokument om SharePoint 2010 att både Word och WLW nämns som blogg-editors i SharePoint. Coolt! Man är inte helt fel ute! Det var föresten inte värst länge sedan jag var inne i mitt “Space” i Windows Live för att se hur WLW fungerade där. Klockrent!

Att SharePoint 2010 och Office 2010 är helsynkade med varandra är väl ingen hemlighet och att både SharePoint och “Mini Office 2010” finns med i Windows Phone 7 är heller ingen överraskning utan bara ytterligare en iakttagelse om att allt hänger ihop och knyts samman med Windows Phone 7.

Listan av röda trådar som sammanfogas i Windows Phone 7 kan göras längre, Zune, Xbox-spel, video och till sist Facebook och fotohanteringen. Det ser ut att bli enklare att ajourhålla Kontakter i Exchange både med telefonnummer, mejladresser och foto på alla kontakter eftersom Facebook bidrar med info och bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s