Det verkar som att jag köpte rätt mobil… nyligen!

I höstas slog jag till och bytte mobiltelefon. Det tog en knapp månad så hade jag ångrat mig. Fel igen! Nåja den va ju billig och kan det mesta som jag vill att en mobil kompis ska kunna. Jag skulle nog köpt en iPhone eller…?

Så gick den nya luren sönder! Inget ljud typ ringsignal eller pip när ett sms kommer. Iväg med den för reparation. Det gick trots allt rätt fort. Tvekade sedan länge med att byta tillbaka från den tillfälliga luren. Nåja, nu är den igång igen min “fina” HP Voice Messeger (Mobile 6.1) som inte är ett halvår gammal och som inte säljs mer, enligt HP:s webb och som dessutom är skitgammal om man jämför med en iPhone.

Jag lyssnade nyss på presentationen av Windows Phone 7 och läste Är detta Microsofts räddning?

He he… Vilken tur att jag inte hann hoppa på iPhone-tåget! Beskrivningen av “Appar” á la Apple påminner om vad jag brukar säga om mappar kontra metadata i dokumentarkiven i SharePoint. Fast jag säger att en mapp är som att se på informationer genom ett nyckelhål. Hubb-tänket är rätt! En form av logisk kategorisering eller gruppering av vad man faktiskt gör med mobilen. I alla fall jag…

Ett annat intryck är att Microsofts angreppsätt är rätt även när det gäller hur man ser på mig som mobilanvändare. Skillnaden är rätt stor. iPhone ger numera intrycket av att vara en App-distributör mer än ett dagligt informationsverktyg för mig som individ. Tänk vad intrycken och uppfattningarna svänger och det fort!

En annan detalj som jag uppskattar är att Windows Phone 7 fogar samman en privat kalender med jobb-kalendern. Den detaljen är efterlängtad!

Jag kan vänta tills det kommer mobiler med Windows Phone 7. Min “gamling” duger tills vidare!

En reaktion till “Det verkar som att jag köpte rätt mobil… nyligen!”

  1. Jag har aldrig varit särskilt intresserad i prylnisse hänseende av mobilen, tills nu 🙂 Jag vill väldigt gärna ha en Samsung Halo för dom kreativa möjligheter den erbjuder med kameran, projektorn osv,

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s