Kommentera utloggad från IDG-bloggen!

När du vill kommentera ett inlägg, logga först ut från din IDG-blogg och utnyttja att du kan länka till en annan webb eller blogg. Jag upptäckte finessen av en slump eftersom “mitt Internet” kopplade ur och in igen av någon anledning, vilket medförde utloggning på de sites som jag var inloggad på.

image Normalt så har jag automatisk inloggning till http://blogg.idg.se/roffe när jag startar min Browser vilket medfört att jag inte sett finessen förrns nu. Eftersom jag inte startade om Browsern när mitt modem återknöt kontakten med Internet så blev jag alltså inte inloggad igen. Läste ett inlägg av Elisabeth och ville tipsa om en bok som har med hennes inlägg att göra. Med stor förvåning såg jag att skrivandet av en kommentar var ny. Jag märkte inte att jag var utloggad nämligen!

Jag anmodades skriva in mitt Namn, E-post, Webbsajt !! samt en kod för Spamskydd. Därefter kunde jag skriva min kommentar som vanligt.

Ok, vem som helst kan alltså kommentera inlägg även när man inte har något login-ID hos IDG. Bra och vettigt på alla sätt.

Så till det fiffiga för oss som bloggar här på blogg.idg.se

  • WordPress känner igen min mejladress eller rent av mitt namn och hakar på min Avatar (eller profilbild som jag föredrar som begrepp)!
  • Jag kan ange en annan webb-adress än min blogg här på IDG, exempelvis min egen blogg www.rigit.se/blogg
    Speciellt Aljapajlo gillar nog finessen eftersom han gång efter annan länkar vidare till sin privata blogg
  • Man kan Twingla kommentaren, vilket jag måste prova vid tillfälle för att se hur och om den fungerar

Tror du mig inte? Kolla min kommentar hos Elisabeth och klicka på mitt namn “Rolf Granlund”. Du kommer inte till min blogg på IDG utan till min “Privata Blogg”.

Nu är det väl som så att normalt kommenterar jag väl inloggad, men ibland kanske jag vill knyta samman med ett inlägg på en annan plats och som anknyter till inlägget som jag kommenterar. Då är finessen användbar.

Coolt eller hur?

5 reaktioner till “Kommentera utloggad från IDG-bloggen!”

  1. Jo det är klart att man kan göra det. Jag tyckte bara att det var en kul konsekvens att se att man som oinloggad ändå kopplades ihop med bloggen (Avataren).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s