Svenska språket

Jag fick ett mejl från en kollega med en länk om det Svenska språket i samhället och dess betydelse på en rad områden. Länken tog mig till en mycket tänkvärd text skrivet av en invandrare som ett inlägg i den debatt som pågår om Engelskans utbredning i det Svenska samhället på bekostnad av vårt eget modersmål, Svenskan. Det ska till en invandrare att formulera sig å våra vägnar. Vi är nog rätt hemmablinda för vårt arv, vi Svenskar med Svenskan som modersmål.

Sedan kom en länk till, vilken tog mig till hemsida ”Språkförsvaret”. Det hela visar sig vara en folkrörelse som syftar till att bevara eller snarare försvara vårt språk som en viktig del på en rad områden. Debatten är het, minst sagt, där debattörer till och med hävdar att vi ska införa Engelskan som ett andra språk eller till och med att ersätta Svenska mot Engelskan.

Läs Jonathan Smiths inlägg här
http://kalinga.se/2009/11/26/sprak-att-aga-alska-och-arva/.

Mycket tänkvärt och vackert skrivet!

En reaktion till “Svenska språket”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s