Svenska språket forts…

Tänkte väl att just du Predde skulle läsa Jonathans inlägg välbevandrad i det skrivna ordet som jag vet att du är. Vi på Bloggen är ju sammantaget skribenter och användare av det viktigaste vi har, Svenskan! Oavsett vem du är och vad du vill skriva om så är vi en del av arvet att förmedla kunskap via just vårt Svenska språk.

Min vän och kollega Jonas Borelius brinner för problematiken och har formullerat en text som Språkförsvaret direkt bad om att få publicera på deras egen blogg.

Se Jonas text

2 reaktioner till “Svenska språket forts…”

 1. Har inte varit inne på Språkförsvaret och läst ännu. Det blir en höjdpunkt senare ikväll :o) Funderade först på om jag skulle retas lite med dig om stavningen på "Spåket" i förra rubriken, men bestämde mig för att låta bli… Shit, nu sa jag det högt. F-n vad jag är slarvig av mig ;D

  Du har helt rätt att svenskan är vårt sammanhållande kitt som bloggare och landsmän. Jag är förvånad över periodvis återkommande slentrianmässiga attacker på vårt arv. Lyckligtvis brukar det blåsa förbi kvickt.

  Må bäst!

  /Predde

  Gilla

 2. Tack, jag har korrigerat rubriken! Återstår att rättningen även synkas vidare till huvudsidan. Retas på du, det tål jag 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s