Riktig Mobilitet för privatpersoner?!?!

Vi kommer att kunna köra Exchange, Communicator, SharePoint och Live Meeting i form av en tjänst för runt 100 spänn per månad från och med Mars. Nja.. för företag kan det vara attraktivt men inte för min stora familj på 7 personer. 700 spänn i månaden är för dyrt!

Microsoft lanserar sin molnlösning först i USA sedan i vår värld från Mars 2009. (Se IDG:s artikel

Eftersom jag intresserar mig för hur man som privatperson med familj skulle kunna utnyttja Microsofts produkter i sin vardag för att exempelvis ha en ständigt uppdaterad kalender, kontaktförteckning av klass (Outlook), Mejl samt ”Att göra lista” (Tasks eller på svenska Uppgifter) i sin smarta telefon baserat på Mobile 5 eller 6 så inser jag att Microsofts ”Moln” blir för dyrt för en familj.

100 spänn styck för 7 familjemedlemmar * 12 månader blir en årskostnad på 8 400 kr samt dessutom en ständigt återkommande kostnad år för år. Man får en Windows Home Server på Computer City för 4 690 (Om man köper den via nätet), så fortfarande är det billigare att skaffa en egen familjeserver. Om den nu bara hade haft ”Exchange Home edition”. En potent Home Server skulle dessutom bli en engångskostnad om man utesluter avgifterna till operatören som skulle bli lika för de två lösningarna.

Jag upprepar därför! Alla Smartphones är förberedda för Exchange-Synk och dessutom Push-tekniken som löser behovet galant men funktionaliteten är en återvändsgränd för privatpersonen. Mycket dåligt och en lösning från Mobiltillverkarna som bara är en halv lösning.

POP3 och SMTP får väl i dagens läge ändå ses som forntiden när det gäller att hantera mejl i en mobil. 

4 reaktioner till “Riktig Mobilitet för privatpersoner?!?!”

  1. Köp en virtuell server på http://rimuhosting.com/ för 200 spänn i månaden, lägg på Zarafa och kör över nätet – inga begränsningar för hur många användare du har, klienten ser likadan ut som Exchange och de har pushteknik för mobilen.

    Gilla

  2. Tack för tipsen, men nu är det som så att inte ens SonyEricsson har kunnat erbjuda ett vettigt alternativ i sina mobiler förns nu med Xperia vad gäller Synk med Exchange. Det alternativ som funnits och finns i deras övriga telefoner kan synka mot Exchange men inte ända fram. Det finns en hel del att önska vad gäller kontakter exempelvis och dessutom synkar de inte Tasks (uppgifter). Insticken kallar sig för Active Synk och är en hybrid från Dataviz.

    Det är som med alla som försöker efterlikna originalet, man når inte ända fram. Så även om era tips är välmenta så tvivlar jag på att dom kan nå kombinationen Exchange 2007/Mobile 6 fullt ut. Det brukar alltid vara någon irriterande detalj som saknas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s