Varför Windows Mobile 6 är så bra!

SonyEricsson kommer med Xperia, HTC kommer mer och mer liksom Samsung. Även ”gamla” HP (IPAQ) flyttar fram positionerna. Jag har ingen statistik att luta mig mot, det är mer en känsla efter många år med handhållna hjälpmedel.

Det hela handlar enligt min mening om Windows Mobile 6. Operativsystemet har mognat och jag upplever det som stabilt och tillförlitligt. Lådan med gamla telefoner är knökfull efter att ha hängt med på alla nyheter genom åren för att hitta det optimala hjälpmedlet.

Jag ”kom hem” kan man säga när jag började på Humandata och kvitterade ut min HTC Tytn II. Uppkopplingen mot Exchange gick så smidigt att jag redan glömt hur det gick till. Eftersom jag även har en mindre verksamhet med några böcker på nätet så är jag beroende av 2 lurar. Min gamla SE m600i har jag skrotat på grund av att fler och fler skickar mejl i HTML-format (det kan inte m600 visa nämligen). Dessutom synkar den inte ”Uppgifter”.

Dottern blev glad över att få en lur med tangentbord och drar nytta av denna i sitt evinnerliga SMS-ande. Knorrar en smula om att den saknar kamera men är på det stora hela nöjd.

Ok, så blev man av med den! Har återtagit min Qtec 8310 (med Mobile 5). Funkar på det stora hela tills vi gick och köpte ett riktigt certifikat! Sen va det kört med den luren. Jag är inte behörig på min egen obundna telefon att lägga in ett officiellt certifikat… Hittar lösningar på nätet men ger upp. Har inte tid att igen hacka en telefon. Orkar inte! Mobile 5, stöön!

Så resultatet är nu att jag letar efter en billig Mobile 6 telefon som gör och har de specifikationer som min bokfirma behöver i nuläget. Problemet är att det just nu väller in alternativ. Hittade en som verkade lovande tills jag fann att den saknar WLAN. Väntar ett tag till.

Vad är det nu som är så viktigt för min del? Jo Push-funktionen! Ofta tror många att det handlar om enbart mejl. Men så är det inte! Allt i din PIM-värld med kalender, mejl, kontakter och uppgifter sker med Push-teknik. Alltså Outlook och luren har exakt samma information. Det är så det ska vara!

Har dessutom blivit vän min ”öronmussla” och talstyrning. Jag har vant mig vid att folk stirrar konstigt på mig när jag på väg mot mjölken längst in i butiken plötsligt säger ett tydligt ”HEM” för att min dolda telefon ska sparka igång. Måste ju veta hur många liter som ska släpas hem.

Att jag sedan går med min kundvagn och pratar ut i luften har de flesta vant sig vid. Det gör ju var och en nu för tiden även om de flesta gör det ”trådbundet” så att det syns att dom pratar i telefon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s