Winston Churchill sa något en gång…

Aldrig har så många haft så få att klandra för så mycket…
Kanske jag vred till det en smula men jag slogs av att Winstons berömda tack till jaktpiloterna från andra världskriget kunde fungera när jag såg Aktuellt nu ikväll.

Det var bara att byta ut ett enda ord…

För dom är väl inte så många som får plats på en viss gata i New York? Speciellt verkar uttrycket fungera mycket bra på Island där någon menade att det rör sig om 20-30 individer som försatt Islands finanssystem på det hala.

Underligt är det ändå att Ryssland och Kina idag bygger upp sina ekonomier enligt Marknadskrafternas ideal och metoder medan Västvärlden gör tvärt om, förstatligar bank och finansinstitut?!?! Underlig är den tid vi lever i. Det är väl bara att luta sig tillbaka i TV-soffan och följa Dokusoperan med stort ”D”. För så värst mycket kan man väl inte bidra med annat än några ironiska meningar i ett Blogginlägg.

Vart tog föresten det Svenska uttrycket och honnörsordet ”Svensk blandekonomi” vägen? Är det någon som minns det? För att inte tala om nyheten att vi har en moderat finansminister som börjar prata om att sätta regler för bonusar till Bankdirektörer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s