Opels vakande öga

Volvo ”uppfann” bilbältet och numera finns det i varenda bil. Nu har Opels tekniker kommit med nästa innovation, det vakande ögat.
Utöver att ”ögat” håller reda på och gapar och skriker när man inte håller sig i sin fil så ”fotar” den av den hastighetsskylt som man senast passerade samt presenterar den väl synlig på instrumentbrädan. Lysande!

Nu väntar jag på ”ögat” som kan köpas på Mekonomen eller annan plats för udda billiga prylar där man kan köpa motsvarigheten till billig penning, ansluta till zigg-uttaget och alltid se senaste hastighetsskylt på baksidan av denna pryl.

Jag bara undrar, hur många hastighetsskyltar åker vi förbi utan att ”se dom” eller rent av kommer ihåg? Vi bilförare är skyldiga att hålla de hastigheter som visats när vi väl passerat dom men vem har ett sådant elefantminne? Speciellt när det nu ska bli än fler hastigheter att hålla reda på. Systemet är omänskligt!

Budskapet till den tillverkare som kommer med billiga ögat. Kom ihåg att vi som köper ert öga även vill kunna sätta olika ljud för olika hastigheter! Dessutom ska ögat skrika ut TRETTIO när man närmar sig en 30-skylt för att ge ett exempel.

Kan min Garmin skrika ”Gör om rutt” och ”Kör in i rondellen” så ska väl ett ”öga” kunna gasta viktiga hastighetsbegränsningar som hotar mitt körtkort.

Jag undrar hur många fortkörningsavgifter, förlåt böter heter det kanske, som krävts av länsman orsakat av att myndigheterna kräver av oss att vara minneskonstnärer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s