Vista är en smart polare

Vista är som en god vän, varje dag. Problemfri, smart, pålitlig. Jag vill helt kort berätta om en händelse där Vista visade en trevlig sida.
Saken var den att jag skulle iväg till en kund för att hålla en utbildning som innehöll en labb bestyckad med Virtual PC 2007 bestyckad med servrar och programvaror å det grövsta. Min Laptop knorrade av belastningen och uppvisade sirapstendenser.
Ont om tid, vad gör man?
Norpar en av våra utbildningsdatorer som visar sig ha den kraft som krävs. Stön… Ser framför mig nattliga sessioner med installationsaktiviteter för att få upp min miljö på den ”nya” kraftfullare Laptoppen. Det är då tanken slår mig. Jag byter helt enkelt ut hårdisken och ser vad som händer.
Pratar med några kollegor som varnar mig för problem med drivrutiner en mass! Saken är den att jag tidigt bytte ut hårddisken på min förra Laptop för att få lite snurr på den. 
Nöden har ingen lag så fram med skruvmejslar och annat som behövs för operationen. Slår på Lappen efter att ha satt tillbaka batteri, strömkabel och min favvomus. Vad gör då Vista!?!?
Förtjust ser jag att Vista fattat vad jag gjort! Byter på egen hand ut alla drivrutiner och drar igång. Det enda jag sedan behöver göra är att ändra skärmupplösning (den nya Laptopen är modellen större än den förra) samt ”nyregistrera” att jag använder Vista och de Officeprogram som jag har installerade sedan tidigare.
Det tog inte lång stund så var jag igång med förberedelserna för kursen. Hur kursen gick? Jotack rätt bra om man får tro kursutvärderingarna. 

2 reaktioner till “Vista är en smart polare”

  1. Kul att se att du är tillbaka Rolf! Ibland kan vista sina saker. Har haft negativa fördomar angående vista men har precis installerat vista på min stationära dator i hemmet och blev ganska imponerad och positivt överraskad. Nästa vecka är det full bloggning från min sida som gäller. Har blivit lovad att idg ska pusha min blogg då! Så se till och läs och kommentera. /Robin

    Gilla

  2. Tack SharePoint!
    Lovar att kommentera förutsatt att jag begriper vad du skriver om. Du är ju långt nere i de kryptisk valven av kod har jag sett. Själv glider jag omkring på en räkmacka och undviker kod efter bästa förmåga he he…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s