Microsoft Forefront

Microsoft gör för närvarande en hel del reklam för sin nästa satsning inom IT-säkerhet, Forefront! Den här nya säkerhetsvågen inleddes, som jag uppfattar det, med Microsoft Vista och nu kommer då Forefront.

Ränderna går aldrig ur heter det och min tid som dåvarande ”Data-Säkerhetschef” (IT hette Data på den tiden för er som inte var med då!) i slutet av 80-talet och början av 90-talet har medfört att jag sedan dess med intresse följer säkerhetsområdet som sådant.

Det som är nytt med Forefront är att produkten är heltäckande inom vad vi känner som Client-Server. Bäva månde andra aktörer i säkerhetsbranschen som levererar säkerhetsprodukter av alla de slag. När Microsoft satsar så gör man det rejält och med noggrannhet.

Jag hoppas att satsningen håller vad den lovar, Internet behöver det! Den sörja som vi idag ser i form av hot på Internet är oroväckande milt uttryckt. Att ett stort företag med resurser hårdsatsar, måste i mina ögon välkomnas av alla som har rent mjöl i påsen. Om inte Microsoft gör det, vem eller vilka ska då göra det? FN och eller EU?

Jag vill till och med gå så långt i min åsikt och påstå att det är näst intill tjänstefel att inte läsa på om Forefront om man är IT-Säkerhetschef på ett företag eller inom en större organisation av idag.

Köper ni inte lösningen och produkten så har ni ändå fått nya insikter om vad man kan eller borde göra för att mota problemen som finns idag.

Som liten enskild företagare samt med tonåringar i hemmanätverket så hoppas jag i framtiden på en ”Microsoft Forefront Home Edition” till ett överkomligt pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s