Om Microsoft Word 2007 och Office 2007

Jag läser inlägg där inläggen kritiserar Microsoft för att ha förändrat handgreppen till det sämre. Jag är inte enig! Jag ser förändringen som ett led i en större förbättring. Att ställa om och lära om har i alla tider varit en tröskel när något nytt har kommit fram. Tänker på när automatlådan kom på våra bilar och speciellt på damen som tryckte på fel pedal när hon skulle köra ut från ett parkeringshus. Det tråkiga var att hon var några våningar upp och körde rätt ut genom väggen och hamnade på gatan nedanför.

Numera har jag en bil med en pinne som man måste rycka i dag ut och dag in och saknar min gamla Volvo med automatlåda och till och med min gamla Volvo 66 som var en namnändrad version av DAF med variomatiklåda som numera finns på varenda Scooter.

Tycker du att jämförelsen haltar? Kanske det? Vad jag vill ha framfört är att nya lösningar behöver tid att bli accepterat. Jag tror att Microsoft återigen gjort en förändring/förbättring som kommer att bilda skola framöver. Är det inte som så att andra ordbehandlare genom åren ”härmat” handgreppen från Microsoft Word i sina ordbehandlare?

Jag har just skrivit färdigt min bok ”Word 2007 på mitt sätt”, vilket har medfört att jag testat och testat för att kunna beskriva olika delar på ett enkelt sätt. Min reflektion är att Word har blivit enklare att jobba med samtidigt som jag har upptäckt nya finesser som är rent underbara.

Att många inte hittar sina invanda vägar att skriva med nya Word har jag en viss förståelse för, som mångårig användare av tidiga versioner av Word. Gränssnittet är nytt, inget tvivel om det, men programmet har fått ett lyft och är avsevärt bättre än tidigare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s