TechWorld, Sluta larva er med ”Papperskorgsskämtet”

Jag tror inte ett smack på att ni fyller era papperskorgar med produkter från Microsoft. Nu senaste Andreas Stenhall, TechWorld som rajlerande hivar Vista i sin ”Papperskorg” som avslutning på prestandatestet mellan XP, Vista och Vista SP1.

Den avslutande rajleringen på en i övrigt intressant artikel minskar trovärdigheten på testernas resultat. Det ger belägg för det gamla uttrycket:
– Ska man ljuga ska man göra det med stöd av statistik!

Jag har sagt det tidigare. Jag har kört Vista länge nu och på en mix av gamla hottade datorer och nyinköpta förinstallerade och jag upplever inte att Vista på något sätt är så pass långsamt som resultatet av TechWorlds tester påstår. Jag har ännu inte lagt på Vista SP1 och känner ingen stress av att det ska behöva gå fortare än vad det gör.

För normalanvändare och något mer avancerade användare som mig själv så finns inga upplevda prestandaproblem. För er som spelar tunga grafikspel kanske prestandaproblemen är mer påtagliga. Därför är TechWorlds test ett slag i luften som inte har något egentligt värde för de flesta. Plocka därför upp prylarna från papperskorgen och ge din DVD till någon som inte heller behöver en Ferrari för att åka till jobbet eller till affären och handla.

2 reaktioner till “TechWorld, Sluta larva er med ”Papperskorgsskämtet””

 1. Möjligt att det är lite larvigt att slänga nåt i papperskorgen men jag håller fullständigt med Andreas Stenhall om att Vista är en besvikelse. Jag har haft Vista Ultimate sen det kom och även en bunt bärbara datorer har gått igenom ägor och jag anser att Vista varit så fruktansvärt irriterande med alla buggar, sin slöhet och alla problem med inkompatibilitet. De sista får man ju räkna med när man kör ett precis nytt OS. Men så mycket krascher, sega fil kopieringar och program som inte funkat bra har jag nog aldrig varit med om tidigare. Windows ME var ju en riktigt dåligt OS som drog ner de rätt ok som Win98 SE hade levererat. Samma anser jag Vista gör med de väldigt ok OS som WinXP.
  Så många timmar jag har behövt lagt ner på support till kunder som köpt datorer med Vista på och även då de stora märken som levererar datorer som kraschar med jämna mellanrum.
  Nej, Microsoft borde skämmas att de släpper ut nåt som är så halvfärdigt på marknaden och låter andra företag ta kostnaden när de krånglar.

  Jag är fruktansvärt besviken på MS!

  (Har varit med i IT Branchen sen C64 och jobbat både på mindre återförsäljare, statligt och drivit eget IT bolag.)

  Gilla

 2. Precis som du är inne på, och som jag mycket riktigt skriver i slutsatsen, så skulle testerna behöva köras på flera olika system och allra helst skulle man vilja finslipa testerna och köra många olika varianter av testerna och även utöka testmomenten. Faktum kvarstår att Vista på en del områden är långsammare än XP och har sämre prestanda. Å andra sidan så kan det ses som ett gott tecken vad Microsoft gjort med prestanda i Vista med tanke på att Vista innehåller långt många fler funktioner än XP.

  Hur som helst, att jag så bryskt slänger Vista i Papperskorgen i slutet beror på att det faktiskt är sämre än XP på prestanda totalt sett. Även Vista SP1 förbättrar situationen så är det inte bra att exempelvis filhantering tar så lång tid som det gör, när man är van att det går fort i XP. Jag har själv inga som helst problem med att Vista är aningen långsammare än XP eftersom Vista utklassar Windows XP på alla funktionsområden som finns.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s