Hur säker är Open Source?

Frågan är på intet sätt fientlig utan jag vill verkligen veta hur ni gör.

Microsoft har under de senate 10 åren piskats gula och blå av Virusmakare och andra eländestekniker till att skapa Vista. Men hur ser det ut i eran verklighet. Vem eller vilka ser till att den öppna koden inte smittas av trojaner och annat elände? Apple kör strategien att låsa in sina OS och har gjort det sedan tidernas begynnelse, men det lär finnas svagheter även i den miljön.

Hur funkar det rent organisatoriskt? För ni kan väl inte vara så naiva att ni helt och hållet litar på att alla programmerare av Open Source kod har rent mjöl i påsen?

Som ni ser så kan jag ingenting om Open Source mycket beroende på att jag inte har tid. Microsoft-världen räcker för mig att fördjupa mig i utan att jag därför har en religiös inställning till tekniska lösningar eller leverantörer.

Svara helst med egna inlägg eftersom jag inte alltid hinner med och gå igenom kommentarer i anslutning till mina inlägg.

2 reaktioner till “Hur säker är Open Source?”

  1. Min erfarenhet av Open-Source är att jag alltid måste bevaka uppdateringar på programvaran för att undvika intrång. Betydligt oftare än sluten programvara. Källkoden är exponerad och därmed möjligheterna att ta sig in.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s