Slarvigt Computer Sweden!

Pär Rittsel skrev artikel med rubriken ”E-postens födelse var oplanerad” i Computer Sweden Onsdagen den 5 Mars 2008.

Artikeln missar en rad fakta som är rent pinsamma. Jag har mejlkontakt med deltagarna från dagen och vi konstaterar redan nu att artikeln i stort missat viktiga händelser som podiet framförde. Det ska sägas redan nu att jag respekterar journalistens frihet att tolka vad denne skriver om. Fördelen idag är att enskilda kan ge svar på skrift (tal) via bloggtekniken.

För att inte bli långrandig så vill jag här enbart framhålla en detalj som Pär helt missade och som är en viktig händelse för oss skribenter. Jag får väl räkna mig dit numera som bloggare.

Jacob Palme Professor på KTH berättade i sitt anförande om att han mer eller mindre chockade sina finansiärer (i det här fallet staten) med att begära anslag för anskaffande av en dator som kunde hantera små och stora bokstäver! En ren revolutionär begäran om man betänker att Jacobs begäran kom vid en tid då datorer ansågs vara beräkningsmaskiner.

Idag har vi miniräknare som kan vad datorerna kunde på professor Palmes tid och vi andra sitter hemma vid våra datorer och vältrar oss med typsnitt och ordbehandlare av alla de slag (dit räknar jag bloggarna).

Att journalisten Rittsel inte reste sig från sin plats i publiken och tog upp en spontan applåd för den berättelsen förvånar mig, skrivande journalist som han är. Sök på Google efter Jacob Palme så hittar du ett antal av hans alster som medför en och annan fundering hos dig.

2 reaktioner till “Slarvigt Computer Sweden!”

  1. Commodore PET 2001 kunde hantera både stora och små bokstäver. Fast inte samtidigt. Kommer du ihåg att man fick "poka" in vad den skulle använda? /Brosa

    Gilla

  2. Nej jag hade ingen möjlighet till det. Jag jobbade först i IBM stordatormiljöer samt senare med PC så det blev ingen tid över till andra intressanta prylar. Fritiden vikte jag åt familjen samt rätt mycket musik i form av körsång och mina gitarrer. Numera är det bågen som snart ska ut i solen vad det lider. Inväntar varmare väder och sopmaskinernas borttagande av rullgrus.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s