Förenings­plattan!

I alla föreningar behöver man numera en dator för att kunna delta i möten samt hantera massor med information både under möten samt både före och efter möten. Behöver man då även en kraftfull dator?

Svaret är enligt min erfarenhet Nej!

Lenovo M7

Det finns ett bättre alternativ som dessutom är bättre för den egna plånboken. En mindre billig surfplatta med Android som operativsystem!

När jag köpte min åttatums surfplatta från Nokia så blev min lilla lätta sjutummare av märket Lenovo M7 över. Den har jag nu återtagit och håller på att omforma den till min föreningsplatta. Inte för samtliga föreningar jag är med i, utan för en förening som troligtvis kommer att generera massor av information både in och ut från min datoriserade tillvaro.

Lenovon passar perfekt in emellan mina telefoner och min Chromebook och blir min följeslagare vid möten, konferenser och kurser. Den viktigaste anledningen är att helt undvika papper i alla dess former!

Lenovo M7

Nu är det även som så att jag har en hel del prylar som fungerar perfekt tillsammans med en liten surfplatta.

  • Vikbart tangent­­­bord modell mindre från Deltaco som ihopvikt nästan är lika litet som plattan. Fodralet fungerar dessutom som stöd till plattan. Surfplattan och tangentbordet blir som en liten laptop!
  • 4G-modem med obegränsad surfmängd. Som alternativ kan jag låta telefonen fungera som modem om modemet är urladdat eller ligger hemma.
  • Två batterier/powerbanks för att ladda både plattan, tangentbordet och modemet. Det medför att jag aldrig behöver ha någon skrymmande elsladd med mig.

Alla telefoner kan fungera som ett modem när som helst där du hittar funktionen i Android via inställningar för wifi och som heter ”Mobil hotspot”.

Att en liten surfplatta med fördel kan hantera information inom en förening beror på att det antingen är skrivna dokument eller kalkylark som oftast kommer som bilagor i mejl. Dessa filer är då rätt små filer om man jämför med annat via nätet.

I Android kan man få uppmaningen om att skaffa Office 365 när man vill öppna ett word- eller exceldokument vilket man kan ignorera. Dokumentet visas i alla fall. Jag brukar istället omgående spara ner en kopia till Google Dokument eller Goggle Kalkylark då dessa appar är utmärkta på att presentera dessa format både i androida telefoner som surfplattor.

PDF är lite speciella. Jag har laddat ner samt ställt in att Adobe Acrobat Reader skall vara min PDF-app. Dessutom med automatisk inställning i appen till det utmärkta läsläget Liquid Mode som anpassar utskriftsformaten, typ A4, till läsbara format för telefoner och surfplattor. Liquid Mode har en droppformad ikon överst i appen när du öppnat ett pdf-dokument.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s