5G är inte viktigt…

Tillverkarna av smartphones och operatörerna av de mobila näten tycker naturligtvis att 5G är det viktigaste som finns. Även de som säljer mobilerna tycker att 5G är nödvändiga att veta fördelarna med samt ha, när man som konsument köper en ny smartphone.

Men användarna tycker i allmänhet att 4G och 4G+ är tillräckligt snabbt när man surfar eller gör något som kräver tillgång till mobildata. Det mesta utför man ju ändå hemma vid sitt fiberanslutna wi-fi.

För egen del så vet jag att jag använder mobildata rätt sällan och därmed 4G, eftersom jag inte har någon telefonen med 5G. Den hastighet jag har räcker. Jag har än så länge inte känt något behov av högre hastighet. Dessutom har jag medvetet börjat slå av WiFi när jag går hemifrån.

Jag testade ett tag att ha mobildata avstängd men det blev bara besvärligt att behöva slå på den när den behövdes, så mobildata får vara på kontinuerligt i fortsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s