Den lyxiga baksidan…

Elias Nordling/mobil.se

Jag läser ofta och ingående, tester av smartphones och enklare mobiler samt mängder av surfplattor.

De som testar verkar leva på en annan planet. Det är speciellt två områden som är rätt konstiga enligt min mening. Materialet på baksidan samt genomgående negativa omdömen av smartphones som inte kostar en mindre förmögenhet.

Baksidans material

… samt kanterna runt sidorna! Aluminium och glas, varför då?

Vad är det för vits med en lyxig baksida? Det är ju skärmen på framsidan man vill läsa om, speciellt när man ska använda luren i solsken.

En annan viktig detalj är hur materialet på baksidan fungerar i handen. Men det enda de kommer fram till är att en baksidan i ett plastmaterial är förkastligt och skall sågas vid fotknölarna. Lyxigt ska det vara som ger pluspoäng.

I sammanhanget vill jag därför framhålla min surfplatta Nokias T10 som är av återvunnen plast samt försiktigt räfflad så att plattan inte glider mig ur handen, eller händerna. Skön att hålla i, med andra ord.

Varken kanter i aluminium eller baksida i glas imponerar på mig. Vad ska man som användare med dessa extravaganta material till?

När jag sitter hemma i favoritfåtöljen så tar jag alltid ur telefonen ur ”utomhusfodralet” eftersom det alltid känns som det är ivägen när jag använder luren. Då ska baksidan bara kännas behaglig.

Dessutom håller plast bättre än glas och är troligtvis enklare att återvinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s