Projekt Chromebook, 7

När man läser om Chromebook i annonser och på webbplatser där de kan köpas, så framhålls att man även kan ladda hem androidappar och installera. Det beskrivs som tusentals appar.

Min erfarenhet är att det är en sanning med modifikation. Visst går det att ladda hem dem men det är ännu rätt osäkert om dessa appar är anpassade för de stora skärmar som alla Chromebooks har. Androida appar skapas för användning i telefoner och de är enligt min nuvarande erfarenhet i allmänhet inte anpassade för stora skärmar och därmed Chrome OS.

Kanske kommer det att ändras på sikt men idag tycker jag att det är en dålig idé ladda ner androidappar. Man ser det ofta direkt då appen visas i ett litet fönster och inte över hela skärmen.

När inte ens WordPress är anpassad fullt ut så säger det en hel del hur det är. Androidappen som körs under Chrome OS fungerar sådär… För min del går det inte att växla mellan mina fyra bloggar vilket går utmärkt i Android.

Däremot fungerar webbappar hur bra som helst, speciellt gäller det just WordPress som jag använder just nu på min Chromebook. Helt plötsligt har jag alla möjligheter att skapa delar som jag saknat, speciellt när det gäller bilder.

Men det finns ju appar som fungerar perfekt mellan Chrome OS och Android. Google Dokument är det bästa exemplet och troligtvis även de andra apparna i Googles Officepaket. Det är inte ofta jag blir så förtjust att jag börjar fundera på att byta verktyg. Alltså att byta Microsoft Word mot Google Dokument. Men jag väntar nog ett tag. Det är en rätt stor ändring i handhavande av apparna. Men nära är det eftersom jag gillar Google Dokument.

Vad som däremot fungerar perfekt i Chrome OS är alla webbsidor eller webbappar som de borde heta idag och som sedan länge även finns i telefonversioner för både iPhone och Androidtelefoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s