32GB HD i en Windowsdator?

Jag tycker det är för dåligt av Microsoft att skapa en gigan­tisk dator­kyrko­gård på fullt fungerande datorer som bara har hårddiskar på 32 gigabyte.

De går ju inte att använda och inte alls att uppgradera ens till senaste versionen av Windows 10. Windows 11 kan man bara glömma.

Eller är det som så att företaget har gett upp efter misslyckandet med Windows RT? Eller insåg man för sent att Google redan vunnit i konkurrensen?

Jag tänker undersöka saken genom att göra om mina obrukbara datorer med för liten hårddisk till Chromebooks.

Edge OS istället för Windows?

Egentligen borde Microsoft erbjuda ett operativsystem som maximalt tar 16GB.

Alltså ett kraftigt nedskalat Windows eller erbjuda en fullständig installation av ett riktigt komplett Chrome OS.

Eller skapa en konkurrent till Google och bygga ett Edge OS. Alltså ett OS som bara kör browsern Edge på samma sätt som Chrome OS bara kör Chrome.

Edge OS skulle även kunna köra androida appar precis som Chrome OS.

Googles version av Chrome OS är inte tillgänglig för vanliga användare att installera, men den öppna källbasen, Chromium OS, är fri. Cloudready, från utvecklaren Neverware, gör det enkelt att installera det på sin dator. Nåja, enkelt och enkelt, man bör nog vara lite teknisk i alla fall.

EU bör agera!

Egentligen är det här en fråga för politikerna inom EU.

Nämligen att sätta press på både Microsoft och Google att gratis erbjuda en komplett uppdatering av Windows till Chrome OS. Frågan är viktig utifrån både IT-, konsument- och miljöfrågor på högsta politiska nivå.

En reaktion till “32GB HD i en Windowsdator?”

  1. Ja, detta är sannerligen sorgligt. Windows behöver drygt 100GB att råda över alldeles självt för att man ska ha en rimlig chans att slippa undvika trassel med slut på diskutrymme pga alla uppdateringar, cache-filer, backup av backup av backupen av system-DLL:er och annat som samlas på hög. Gör om, gör rätt. Kan Apples IOS gå att trycka in på ensiffriga GB borde Microsoft klara detsamma.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s