Visnings­stor­lek i Android

En fördel med skärmens 21:9 relation mellan längd och höjd är, att när jag har visningsstorleken satt till ”standardinställning” eller mindre, så får Xperian i horisontalläget samma egenskaper, när jag surfar på mina bloggar, som om telefonen vore en större surfplatta.

När denna egenskap är satt till större än standard så blir Xperian en vanlig 16:9-telefon. Alltså när jag surfar på mina egna bloggar.

Hur det blir på andra Androida telefoner kan jag inte testa eftersom jag inte har någon.

Sätt visningsstorleken i Android

Inställningar ➡️
Skärm ➡️
Visningsstorlek

Flytta åt vänster ”-” eller höger ”+”

Skillnaderna

Standardinställning
Ett steg åt höger, lite större än standard

I android så är detta den bästa metoden att öka på storleken på texter i apparna. Det finns även en möjlighet att öka på storleken bara på texter, men den här metoden är enligt min bedömning mer tillförlitlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s