Vad är viktigast med din mobil?

Anledningen till frågan är varför var och en skaffar en mobil och varför man sedan blir trogen varumärket.

Jag har rätt många vänner som anser att de har en Samsung och inte en Android. Hur har det blivit så? Det är mer logiskt att andra anser sig ha en iPhone än en iOS-telefon eftersom Apple är ensamma om sin typ av mobil.

Men det vimlar ju av mobiler med android som operativsystem så att välja rätt androidbaserad mobil som passar det behov man har, är med andra ord vanskligt. Det är inte alla som kommit på vad som är viktigast med ”sin” mobil. Själv är jag fullt medveten om varför jag valde just den jag har just nu, alltså Sony Xperia 10 II.

Det berodde inledningsvis på slumpen att en säljare på Elgiganten gav mig rådet att köpa Sony Xperia L4 den gången då jag avsåg att skaffa en billig men ganska bra backuptelefon med just Android som OS. Dessutom var grundorsaken att jag fått min första ordentliga mjukvarukrasch med en telefon, så mitt förtroende för iPhone var ordentligt tilltuffsat.

Han sa, när jag stod och velade, att Sonyn var en bättre telefon än den Huawei som jag just då fingrade på. Så blev det och jag fick en ny erfarenhet på köpet.

Nämligen Sonys avlånga design 21:9 samt kunskapen att android är bättre på svenska än iPhone när man skriver med tummarna på skärmen. Jag ser dessutom mer av mina texter när skärmtangentbordet är igång.

Denna nya erfarenhet har medfört att andra Androida telefoner helt plötsligt blivit ointressanta! Det spelar ingen roll hur avancerad kamera eller hur snabb processor andra varumärken kommer med. Det är formatet 21:9 som gäller för min del.

Att Sony är ensam om just formatet 21:9 beror, enligt min mening, på att Sony är en av de största spelarna inom filmindustrin. Formatet 21:9 liggande är nämligen den nuvarande standarden på filmer, alltså om du tänker på en biograf när ridån går upp och höger och vänster del av filmduken dras ut ända ut till väggarna. Det är 21:9 relationen på film!

Jag är imponerad av att Sony valt en egen väg och satt sin egen standard. Jag tror att andra kommer att följa efter så småningom.

Så när jag idag får frågan om vad jag har för mobiltelefon så svarar jag inte längre android, utan svaret blir Sony Xperia 10 II. Dessutom vet jag varför!

Om ett och annat år när jag blivit övertygad om att jag behöver en 5G-telefon så blir det säkert en ny Sony Xperia, men än ser jag inte behovet.

Att det blev just 10 ”mark two” och inte den första L4:an berodde på att en  Teliasäljare per telefon ville att jag skulle förnya mitt abonnemang mot att jag på köpet skulle få en ny iPhone SE 2. Jag lyckades då byta till 10:an mark two eftersom jag redan ångrat min snålhet med att köpa den billigare L4:an. Att jag dessutom inte tänkt byta operatör höll jag tyst om så att Telia ansåg det vettigt att ge mig en ny telefon utan kostnad va inget svårt val!

Klicka på bilden för mer info

Men gör inte det om du är allergisk mot reklam eftersom länken tar dig till Sonys hemsida om Sony Xperia 10 II.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s