Aviseringar i Android

Du drar med fingret uppifrån skärmen och nedåt för att få fram alla appars aviseringar i Android.

Längst ner, eller under listan på aviseringar, hittar du länken ”Hantera” som tar dig till systemfönstret för att välja vilka appar som du vill ska producera aviseringar.

Du kan även välja att ”RENSA ALLA” för att ta bort alla aviseringar som ditt system skapat sedan sist.

Håll efter alla aviseringar så har du ett bra system om vad som händer i din telefon. Du rensar avisering för avisering genom att dra åt sidan den avisering du vill ta bort.

Det är nämligen listan av aviseringar som är ”pluppen”, eller kulan eller vad man ska kalla dem, på appen och även på gruppen som appen tillhör. Så håller du rent i listan av aviseringar så har du även startsidan med appar ren från pluppar och därmed full kontroll på ditt informationssystem i telefonen.

En annan fördel med aviseringar är att du kommer direkt till det mejl eller det sms som aviseringen larmar om. Dessutom kan man avsluta påminnelsen eller ”snozza” påminnelsen så att den återkommer efter den tid du väljer att snozza.

Microsoft ”To Do”

Då jag använder Microsofts app ”To Do” för att hålla reda på en massa detaljer som exempelvis mina mediciner och insulinsprutor använder jag både att Snozza och Avsluta när jag tagit medicinen eller sprutan eller om jag måste göra något innan så att jag vet att jag blir lite sen. Jag behöver alltså inte ens öppna appen eftersom dessa påminnelser kommer varje dag i ett rullande schema som aviseringar.

Just Microsofts app ”To Do” är mycket bra för att hålla reda på detaljer och fungerar dessutom utan problem under både Windows 10, iOS och Android.

Kanske är Androidversionen ett strå vassare i kombinationen med hur Google löst funktionaliteten med aviseringar. Just funktionerna SLUTFÖRD och SNOOZE i Aviseringar är mycket bra. Dessa alternativ finns bara för en avisering i taget, som i bilden till vänster. När jag åtgärdat ”Lunch Novorapid 10 enh” så försvinner den som avisering och nästa avisering visas högst upp för samma åtgärder. Så fingret på mobilen som dras uppifrån och ner blir i Android en återkommande svepning i min Sony Xperia 10 II.

Jag har i alla fall skapat ett system av påminnelser som jag känner mig bekväm med.

En detalj till!

Lägg märke till att jag namngett påminnelsen i To Do med prefixet ”Lunch”. Jag har alltså påminnelser för vissa åtgärder som jag måste hålla isär Morgon, Lunch och Middag, vilket alltså är prefix för min insulinspruta. Anledningen är ju att dels kunna sortera påminnelserna i mina To Do-listor plus att suffixet kan variera under dan. Suffixet är alltså antal enheter i sprutan. Det kan just vara 10 enheter vid lunch och andra enheter på morgon respektive kväll beroende på direktiven från min diabetessköterska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s