Samma tangentbord två olika surfplattor, samtidigt!

Alltså, på samma gång via en enda tangenttryckning. När jag vill skriva på min lilla Windows 10 Home surfplatta så trycker jag på ”1” och vill jag skriva på min iPad så trycker jag på ”2”. Alltså funktionstangenterna ovanför de numeriska tangenterna.

Jag har haft mitt vikbara tangentbord rätt länge och haft denna möjlighet framför fingrarna hela tiden utan att fatta finessen med att kunna köra två olika surfplattor samtidigt. Egentligen kan jag nog kombinera surfplattorna lite hur som helst. Alltså i tangentkombinationerna

  • iPad (1) – Windows (2)
  • iPad (1) – iPad (2)
  • iPad (1) – Android (2)
  • Windows (1) – iPad (2) à Testat
  • Windows (1) – Android (2) à Testat (bilden ovan)
  • Windows (1) – Windows (2)
  • Android (1) – iPAD (2)
  • Android (1) – Android (2)
  • Android (1) – Windows (2)

Anledningen är, att innan man parar surfplattan med tangentbordet så fördefinierar man tangent (1) och (2) med vilket OS som tangenten skall stödja.

Ett mindre problem nu på morgonen när jag satte Androiden på (2) var att inställningen för det fysiska tangentbordet av någon outgrundlig anledning satts om till ”Internationellt”, men eftersom jag sett problem tidigare under mina tester så va felet lätt åtgärdat genom att sätta om det till svenskt externt tangentbord.

En bra finess med det här tangentbordet är att jag som pekvalsskrivare tvingas använda båda händerna mer som man ska på tangentbord eftersom det har en naturlig höger och vänsterdel. En annan vettig finess är att tangentbordet slås av när det viks ihop. Alltså ingen av och på-knapp!

Vad kan man säga mer? Jo! batteritiden är superb! Bättre än alla mina andra tangentbord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s