Lite tips om du använder Edge i Windows 10

Det tog en stund innan jag blev vän med den nya Browsern i Windows 10 som heter Edge. Men efter att jag fick uppgradera min lilla 8″s pekplatta till senaste versionen av Windows 10 så lät jag IE (Internet Explorer) gå till de sälla jaktmarkerna.

Eftersom en åttatumare är rätt liten så gäller det att få bort så mycket som möjligt från skärmen. Så det är bara att testa samt googla efter snabbtryckningar på tangentbordet. Alltså mitt externa tangentbord som kör via Bluetooth.

Hittade Fn + F11 (Funktion plus F-elva). Funktionstangenter brukar ha blå färg på de flesta externa tangentbord. Denna tangentbordstryckning döljer och tar fram igen den övre delen av Edge så att det man surfar på fylls av hela skärmen. Så bilden ovan blir enbart följande…

Andra användbara snapptryckningar när man har en liten skärm är gamla Ctrl+ och Ctrl- som zoomar in och ut i fasta steg.

Om du dessutom högerklickar på ”Aktivitetsfältet” nederst på skärmen samt låser upp det och därefter väljer alternativet ”Dölj aktivitetsfältet i skribordsläget” (Läge På), så försvinner aktivitetsfältet varje gång det inte används. Det är bara att placera cursor längst ner på skärmen när du vill ha fram det igen.

Glöm inte att låsa Aktivitetsfältet igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s